Vizibil afectat de cele întâmplate – “Numai Dumnezeu poate ști ce este în sufletul părinților fetei!” – primarul comunei Helegiu, Ciprian Enea, al cărui băiat era coleg de clasă și prieten bun cu adolescenta accidentată mortal în drum spre școală, consideră că tragedia ar fi putut fi evitată.  

“DN 11 (n.r. – drumul pe care s-a produs tragicul eveniment) nu se află în administrarea Primăriei Helegiu. Noi, Primăria, am făcut nenumărate adrese către CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) să începem modernizarea tronsonului de drum din Helegiu către Onești, care nu a mai fost reabilitat de cel puțin 15 ani. Anul trecut, în urma investițiilor, cei de la CNAIR s-au oprit la limita comunei Helegiu cu asfaltul turnat în Sănduleni și în Livezi.

Parapetele sunt într-o stare jalnică! Cred că sunt aceeași din  anii 90, nu a fost schimbat niciunul! Și podul care traversează râul Tazlău este la fel, într-o stare jalnică, sunt cratere în asfalt de-o parte și de alta a podului de 7-8 cm adâncime!

Acostamentele, de-o parte și de alta a drumului, sunt într-o stare deplorabilă și ele, mai ales pe tronsonul afectat de inundațiile de acum 2 ani, balastul a fost săpat de aluviuni și nu se poate merge pe acolo.

Din păcate, Primăria nu poate interveni, cât timp DN 11 se află în administrarea CNAIR.

Anul acesta avem în lista de investiții amenajarea unui trotuar pe partea dreaptă a drumului, spre Bacău, dar suntem abia în faza de obținere a autorizațiilor necesare.

Din păcate, drumul unde s-a produs tragedia este mizerabil. Șoseaua este destul de îngustă, plină de gropi, nu dispune de marcaje, marcajul longitudinal lipsește, iar când vremea este mai închisă, mai mohorâtă vizibilitatea scade. Se întâmplă ca iluminatul public să nu ajute cu nimic, cum s-a întâmplat și în acest caz nefericit”, ne-a declarat primarul comunei Helegiu, Ciprian Enea.

O adolescentă în vârstă de 15 ani, din Helegiu, și-a pierdut viața în urma unui tragic accident de circulație, produs marți, 30 ianuarie, în jurul orei 06.30. Fata, elevă la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir”, din Onești, mergea pe marginea drumului când a fost lovită mortal de o autoutilitară care circula pe direcția Onești – Bacău.