Virgiliu Băncilă (foto mijloc), președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex Borzești, a anunțat înființarea Companiei Române de Chimie, pasul următor fiind achiziționarea activelor Carom Onești, combinat aflat în insolvență, la fel la ca și Oltchim.

„Avem în planul nostru să ne orientăm şi spre preluarea fostului combinat de cauciuc Carom de la Oneşti, care în momentul de faţă este tot în insolvenţă ca şi Oltchimul, dar acesta este într-o etapă următoare, condiţionat şi de asigurarea bazei de materii prime pe de o parte şi de competiţia din regiune de pe piaţă, pentru că avem nişte competitori în Ungaria care îşi fac acum capacităţi şi de cauciuc sintetic, chiar şi de polioli”, a spus Virgiliu Băncilă în cadrul emisiunii Adevărul Live, produsă de adevarul.ro.

Scoasă la vânzare ultima oară anul trecut, pentru 8,6 milioane de euro, societatea CAROM Onești nu și-a găsit încă un nou proprietar. 

Altfel, Compania Română de Chimie, proiectul gândit de Virgiliu Băncilă și de ceilalți șefi de la Chimcomplex, în frunte cu acționarul principal Ștefan Vuza, încă dinainte de cumpărarea Oltchim, va deveni funcțională.

„Săptămâna viitoare vom avea un Consiliu de Administraţie al acţionarilor Chimcomplex, care se va transforma în Compania Română de Chimie. Avem rezervat la Registrul Comerţului numele. Aşadar, săptămâna viitoare va exista Compania Română de Chimie. Ea va fi acţionarul Chimcomplex şi de aici se va dezvolta”, a mai spus Băncilă, pentru sursa citată.