Pârtia de schi de la Slănic Moldova este doar de decor, stațiunea montană băcăuană fiind probabil singura din țară unde amatorii de schi sunt lăsați cu ochii-n soare, în plin sezon de iarnă.

După ce au avut grijă să majoreze tarifele de acces pe pârtie, pentru toate categoriile de turiști, administratorii pârtiei Nemira, de la Slănic Moldova, au dat chix în cea mai importantă problemă, și anume să facă pârtia funcțională.

Deoarece în zonă a nins prea puțin pentru ca pârtia să poată fi deschisă, era nevoie să fie puse în funcțiune tunurile de zăpadă, doar așa putându-se asigura stratul optim pentru schiori. Ceea ce nu s-a întâmplat nici până la această oră, când sărbătorile de iarnă s-au dus, iar cele ortodoxe pe rit vechi sunt în toi, din cauză că tunurile nu au primit suficientă apă.

Ca de obicei în astfel de situații, pisica este plimbată de la unul la altul, nimeni nefiind dispus să-și asume responsabilitate.

Reporterii de la Ziarul de Bacău au discutat cu mai mulți factori responsabili, după ce administratorii pârtiei au postat un mesaj pe Facebook în care anunțau că „Suntem pregătiți să realizăm în continuare zăpadă artificială, în măsura în care furnizorul local ne va asigura cantitatea de apă necesară funcționării tunurilor. Stratul de zăpadă natural și artificial este insuficient pentru practicarea sporturilor de iarnă în condiții optime”.

În timp ce directorul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont, Romil Botezatu, spune că “Stațiunea a avut probleme cu apa, pentru că sursa de suprafață și capacitatea de stocare nu sunt suficiente pentru toți consumatorii din Slănic Moldova. A fost o disfuncționalitate pe care sper să o rezolvăm astăzi”, primarul Gheorghe Baciu dă vina pe proiectanți.

Citiți AICI declarația primarului Gheorghe Baciu