Oneștenii ar putea să petreacă Sărbătorile de iarnă fără o picătură de apă la robinete. Din cauza datoriilor acumulate de SC Apă Canal SA către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), începând de joi, 15 decembrie, va impune o restricționare a apei în municipiul Onești cu 70%.

Dacă SC Apă Canal SA nu își va achita datoriile – avertizează conducerea CRAB – atunci se va trece la sistarea totală a furnizării apei către societatea lui Ovidiu Budeanu și implicit în municipiul Onești. Așadar, există riscul ca oneștenii să petreacă Sărbătorile de iarnă fără apă. Acest lucru n-ar constitui o problemă. Mi-amintesc că într-un an, înainte de Paște, în Vinerea Mare, când toată lumea este cu treabă, s-a întâmplat să nu avem apă”, a remarcat un oneștean.

notificareCRAB a notificat deja SC Apă Canal SA în acest sens precum și instituțiile statului. Conform CRAB, datoriile societății lui Budeanu au ajuns la peste un milion de euro (4.720.744 de lei), din care debitul scadent este de 3.197.014 de lei.

Deocamdată, SC Apă Canal SA a anunțat o altă sistare a apei, de această dată determinată de o avarie produsă pe conducta de aducțiune în zona localității Tuta. Această întrerupere a furnizării apei a fost anunțată pentru azi, miercuri, 14 decembrie, dar în condițiile în care de mâine oneștenii ar urma să intre într-un regim de furnizare a apei cu program, atunci agonia locuitorilor orașului se va prelungi.