UPDATE – 09.48: Prima reacție a patronului companiei Transmoldova după ce a aflat de accidentul în care au fost răniți mai mulți oneșteni – DETALII AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Experienţă la limită, pentru nouă oameni aflaţi într-un autocar plecat din Oneşti. Aceştia au ajuns cu răni serioase la spital, după ce şoferul a lovit un autobuz parcat, chiar în apropierea autogării de destinaţie, în Bucureşti, relatează stirileprotv.ro.

Cel mai probabil, omului i s-a făcut rău. Celălalt şofer a scăpat ca prin minune. Coborâse din autobuz şi a fost fost măturat pur şi simplu, de autocarul scăpat de sub control.

„Doamne! A pierdut controlul? Dezastru frate! Putea să fie oricine. Doamne fereşte! Nu poate să deschidă… I s-a făcut rău. Mama câte maşini!” spunea unul din călători.

Autocarul a plecat de la Oneşti miercuri, 8 septembrie, la ora 06.15 dimineaţă şi a ajuns în Bucureşti după ora 10. Înainte să ajungă în parcarea Autogării de Est, şoferul nu a mai virat şi a intrat direct într-un autobuz parcat. Imediat după impact, mai mulţi trecători i-au sărit în ajutor şi au oprit motorul.

Forţa impactului a fost atât de puternică încât autobuzul staționat a fost mişcat din locul în care era parcat, pe o distanţă de aproximativ 10 metri. Şoferul lui a fost la un pas să fie strivit în impact, era în spate şi făcea curat în portbagaj.

Șofer: „M-a lovit uşa şi m-am aruncat în dreapta. Doamne fereşte, bine că am scăpat”

Deşi s-a speriat cumplit, omul a rămas să îi ajute pe poliţiştii care făceau cercetarea la faţa locului. Un alt bărbat a fost martor al impactului după ce abia îşi mutase maşina, lăsată iniţial chiar în spatele autobuzului lovit.

Ionuţ Tanase, martor: „A fost o bubuitură puternică. Când m-am întors, călătorii din autobuz, câţi erau, vreo 10 răniţi, la mâini şi picioare, zgârieturi. Nimeni nu se aştepta, erau în picioare pregătiţi să coboare şi au venit grămadă unii peste alţii.”

Toţi răniţii au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalele Elias, Floreasca şi Pantelimon. Printre ei este şi şoferul autocarului, care este în stare stabilă potrivit superiorilor lui. Poliţiştii l-au testat şi au aflat că nu era băut.

Reprezentanţii companiei unde lucra bărbatul spun că acesta avea o experienţă de peste 30 de ani şi o vechime la actualul loc de muncă de peste 12 ani. Programul său ar fi fost de 8 ore pe zi, cu pauză când ajungea aici în Bucureşti. Cursa pe care o făcea între Moldova şi Bucureşti, o repetă cu cel puţin o zi pauză. Toate aceste aspecte vor fi verificate de poliţişti. (foto: captură video)