O băutură energizantă extrem de cunoscută trebuie scoasă, de urgenţă, de la raft. Inspectorii ANSVSA au emis o alertă cu privire la sucul care conţine oxid de etilenă, o substanţă periculoasă pentru organism, notează observatornews.ro.

Este vorba despre 200.000 de doze cu băutură energizantă Hell Energy care trebuie să fie retrase imediat. Chiar producătorii sunt cei care au descoperit prezenţa oxidului de etilenă în aditivul utilizat. O substanţă folosită, de regulă, pe post de pesticid sau dezinfectant.

Inspectorii ANSVSA au emis şase alerte pentru acest produs şi au anunţat cinci lanţuri de supermarketuri cu magazine în toată ţara că trebuie urgent retras de la raft.

Cei care au apucat deja să cumpere sucul sunt sfătuiţi să nu îl consume, să îl arunce sau să îl returneze în magazinul de unde l-au cumpărat până pe 27 septembrie. Dacă aveţi şi bonul, puteţi să primiţi banii înapoi. Nu e prima dată când ANSVSA retrage de la raft produse cu astfel de probleme. Inclusiv 20 de sortimente de îngheţată au fost scoase din magazine tot din cauza prezenţei oxidului de etilenă. (foto: imagine ilustrativă)