Compania Romprest SA a reluat activitatea de colectare a deșeurilor în municipiul Moinești, după mai bine de două luni și jumătate în care autoritățile moineștene s-au descurcat cum au putut, fiind chiar și amendate de Garda de Mediu cu 65.000 de lei, informează desteptarea.ro.

Romprest a reluat activitatea în Moinești începând de luni, 15 ianuarie, după ce numărul locuitorilor plătitori a crescut la 13.300 iar 75% dintre agenții economici de pe raza orașului au acceptat să încheie contracte cu compania de salubritate, după cum notează sursa citată.

Totuși, până la data de 31 ianuarie, absolut toți proprietarii de locuințe din Moinești trebuie să depună la Primărie o declarație pe propria răspundere privind numărul de persoane care locuiesc efectiv la adresa respectivă, după cum a spus primarul Valentin Vieru.

“Pentru cei care nu se prezintă, se va face impunere din oficiu”, a precizat edilul-șef, pentru desteptarea.ro.

Altfel, în perioada în care Romprest a sistat activitatea de colectare a deșeurilor în Moinești, din cauza datoriilor, Primăria Moinești a fost amendată cu 15.000 de lei de către Garda de Mediu pentru că a ridicat gunoaiele de pe străzi cu utilaje proprii, fără să aibă licență, și cu 50.000 de lei, pentru că deșeurile colectate nu au fost transportate la Celula I Bacău.

Romprest sistate activitatea de colectare a gunoiului în Moinești la data de 1 noiembrie 2017.