Aproximativ 44.000 de euro este suma de bani pe care a obținut-o fiecare dintre oneștenii care fie au intrat pentru prima dată în rândul antreprenorilor, în 2017, fie aveau deja o experiență în afaceri dar și-au dorit să-și mai deschidă un business nou.

Oneștenii care au aplicat la programul Start-Up Nation 2017 și care au primit finanțare din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (IMM), urmează să desfășoare o varietate de activități: sablare, cofetărie, arhitectură, confecții metalice, publicitate, servicii foto, imprimerie textile, atelier de mobilă, service auto, croitorie, bijuterie.

13 dintre aceste proiecte au primit finanțare beneficiind de suportul consultanților “In Red Consulting”, una dintre cele mai de succes firme de profil din Onești. De altfel, “In Red Consulting” a avut o rată de aprobare de aproximativ 85%  – 16 proiecte din cele 19 înaintate, dintre care 13 numai la Onești (celelalte proiecte aprobate aparțin unor clienți din Bacău și din Chișinău).

“Experiența anilor trecuți ne-a dat ocazia inedită de a consilia atât oameni de afaceri, cu experiență, cât și antreprenori care nu au mai avut afaceri. În anul 2018, pentru că vom avea o echipă marită, ne propunem să creștem numărul de afaceri nou-înființate în Onești și, mai mult, să facilităm accesul pe piața locală și regională a unor investitori străini”, ne-a declarat Alexandru Cristea, proprietarul firmei de consultanță “In Red Consulting”.

Restul oneștenilor până la 20 care au intrat în rândul oamenilor de afaceri în 2017 au beneficiat de suportul altor firme de consultanță din zonă.

În cadrul programului Start-Up Nation, în 2017 au fost aprobate la nivel național aproximativ 8.400 de proiecte de afaceri care vor beneficia de fonduri nerambursabile.