Ministrul pentru Relația cu Parlamentului, moineșteanul Viorel Ilie, va face parte și mai departe din Cabinetul Tudose, după ce partidul din care face parte, ALDE, s-a opus remanierii sale. În schimb, postul de ministru al Transporturilor i-a revenit lui Felix Stroe, directorul general al RAJA Constanța, operatorul serviciului de apă și canalizare de la Onești.

Viorel Ilie (foto) a rămas în Guvernul Tudose, din care au fost însă remaniați trei miniștri, toți de la PSD: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc.

”Decizia s-a luat, partenerii noștri de la ALDE au decis să-l țină (n.r. – pe Viorel Ilie) în Guvern. Suntem parteneri, noi am făcut ce am avut de făcut”, a spus Mihai Tudose, pentru presa centrală.

Miniștrii propuși în locul celor remaniați, care au fost votați în ședința CEX de astăzi, sunt senatorul Paul Stănescu – pentru postul de vicepremier și ministru al Dezvoltării, Felix Stroe pentru postul de ministru al Transporturilor și Marius Nica – ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Felix Stroe este directorul RAJA Constanța – operatorul de apă și canalizare din Onești, dar și președintele PSD Constanța.