Modernizarea secțiilor Medicină Internă, Neurologie, ORL și Oftalmologie din cadrul Spitalului “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești va fi completă, în sensul că pe lângă lucrările specifice de reabilitare va fi înlocuit și tot mobilierul.

Conducerea spitalului oneștean a obținut o suplimentare a fondurilor alocate inițial de la bugetul local în vederea modernizării secțiilor Medicină Internă, Neurologie, ORL și Oftalmologie, proces aflat deja în derulare.

Suma solicitată și aprobată de consilierii oneșteni, în valoare de 191.000 de lei (circa 42.000 de euro), va fi folosită exclusiv pentru înlocuirea mobilierului din cele patru secții aflate în renovare. Vor fi achiziționate un număr de 65 de paturi, 65 de saltele și 65 de noptiere.

“Pentru a ne conforma recomandărilor DSP (n.r. – Direcția de Sănătate Publică) Bacău vis-à-vis de dezafectarea mobilierului neconformși odată cu renovarea secțiilor Medicină Internă, Neorologie, ORL și Oftalmologie unde mobilierul anterior existent nu mai poate fi relocate din cauza stării de degradare avansate, se impune achiziționarea de urgență a următoarelor obiecte de inventar: 65 de paturi, 64 de saltele și 65 de noptiere”, se arată în adresa trimisă de conducerea unității spitalicești către Primăria Onești.

Lucrările de modernizare a secțiilor Medicină Internă, Neurologie, ORL și Oftalmologie din cadrul spitalului din Onești au început în mai (detalii AICI) și se estimează a fi finalizate în termen de 6 luni.