Un adolescent sătul de viață i-a ajutat să își lungească zilele pe șase bolnavi care se rugau să mai trăiască. Părinții băiatului au făcut un gest mare și au semnat acordul de donare. A fost prima prelevare de organe făcută în Bacău anul acesta, relatează digi24.ro.

Băiatul de 18 ani a fost adus de urgenţă la spitalul din Bacău pe 12 noiembrie, după ce a vrut să îşi pună capăt zilelor. Cinci zile mai târziu a intrat în moarte cerebrală, iar familia a hotărât să-i doneze organele.

„Vreau să mulţumesc, în primul rând, familiei, mai exact mamei băiatului, care a trecut peste suferinţa prin care a trecut, ca orice mamă cu un băiat care a stat destul de departe de ea o perioadă şi pe care nu l-a avut aproape şi care, aflat în moarte cerebrală…nu a mai putut fi salvat”, a declarat Bianca Purcarin, medic ATI la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Cu ajutorul organelor prelevate, medicii au reuşit să salveze vieţile unor oameni care stăteau de ani buni pe lista de aşteptare.

„Este prima prelevare de la Bacău din acest an de la un donator foarte tânăr, de 18 ani, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii, corneea şi ţesut osteotendinos. Transplantul hepatic a fost efectuat la o pacientă de 44 de ani, care era cu o stare generală destul de gravă”, a explicat dr. Raluca Neagu, coordonator centru transplant.

La Iași, alți doi oameni au primit o speranță odată cu transplantul de rinichi, mai scrie sursa citată.

În total, șase bolnavi au fost salvați după ce mama tânărului sinucigaș a hotărât să-i doneze organele. (foto: captură Digi 24)