Pe toată perioada minivacanţei de 1 iunie, poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au prins în flagrant 8 autori de infracţiuni şi au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 275.000 de lei.

În perioada 01 – 3 iunie a.c., peste 200 de poliţişti băcăuani au fost de serviciu, zilnic, suplimentar faţă de efectivul curent pentru ca minivacanţa de 01 iunie să fie petrecută în linişte şi siguranţă.

Echipajele de poliție au intervenit, în această perioadă, pentru soluționarea a 40 de infracţiuni sesizate, din care 16 contra persoanei, 12 contra patrimoniului, 9 la regimul siguranţei rutiere, restul fiind la alte genuri de infracţiuni.

Poliţiştii au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale.

Totodată, poliţiştii au retras 6 certificate de înmatriculare şi au reţinut 61 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău