PARIS, FRANCE - FEBRUARY 08: Healthcare personnel work inside the coronavirus (Covid-19) emergency service at the Saint Cloud Hospital Center Des Quatre Villes (CH4V) as the pandemic continue to spread in 2021, in Paris, France, on February 08, 2021. Julien Mattia / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că România se va confrunta cu valul cinci al pandemiei și asta pentru că, la noi, procentul celor vaccinați rămâne foarte mic, notează stirileprotv.ro.

Până acum, doar puțin peste 7 milioane de oameni au schema completă de vaccinare, sub jumătate din populație. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.936 cazuri noi de coronavirus și 121 de decese.

Cseke Attila, ministrul Sănătății: ”Chiar dacă suntem pe un trend descendent astăzi în ce privește internările, noi trebuie să fim procedural pregatiți pentru un eventual val următor care, din punctul meu de vedere, la actuala rată de vaccinare, va veni sigur în România, din păcate. Sistemul medical și societatea din România, la actuala rată de vaccinare, trebuie să se pregătească pentru alte valuri. Noi săptămâna viitoare chiar vom avea o videoconferință cu direcțiile de sănătate publică și prefecturi pentru actualizarea, de exemplu, a planului de reziliență pe paturi”. (foto: imagine ilustrativă)