Poliţiştii din Suceava au descoperit o metodă incredibilă prin care mafia lemnului falsifică documentele de transport, deşi acestea sunt completate legal, conform regulilor în vigoare, scrie observator.tv.

Astfel, potrivit sursei citate, avizele de însoţire a materialului lemnos sunt completate cu o cerneală specială, care dispare, putând fi rescrise la nesfârşit, folosind acelaşi aviz de transport.

„În urma interogării aplicației informatice pe linie de silvicultură, s-a constatat faptul că, pentru mijlocul de transport au fost emise în data de 09.12.2019, două avize de însoțire în interval de circa 35 de minute, fiind imposibilă parcurgerea unei distanțe de circa 30 de km și descărcarea primului transport, respectiv încărcarea celui de-al doilea. Astfel, cu ocazia examinării unuia dintre avizele de însoțire a materialului lemnos, s-a constatat faptul că, acesta a fost completat cu cerneală, care, în urma expunerii la o sursă de căldură, nu rezistă la factori externi, mențiunile înscrise dispărând, dând astfel posibilitatea posesorului sau utilizatorului de a insera din nou alte mențiuni în conținutul documentului”, informează IPJ Suceava, într-un comunicat.