Lansare de carte inedită la pensiunea “Ferma Veche”, de la Bogdana, săptămâna trecută. Zeci de polițiști din cadrul Poliției Municipale Onești, în frunte cu comandantul instituției, comisarul-șef Cristinel Andrieș, au onorat cu plăcere invitația de a lua parte la lansarea cărții “Cuvinte despre cuvinte”, scrisă de colegul lor, agent de poliție Danu Samuel Dumitru (32 de ani).

A mai răspuns cu amabilitate invitației și fostul șef al lui Danu Samuel Dumitru, comisarul-șef Lucian Nastasiu, care, după interimatul asigurat la conducerea Poliției Onești, a revenit pe funcția de comandant al Poliției Tg. Ocna. Desigur, de la eveniment nu avea cum să lipsească directorul Magic Print, Maria Dohotaru, prezentă în dublă-calitate, atât de editor al cărții scrise de Samuel Dumitru cât și de amfitrion, pensiunea “Ferma Veche” fiind deținută de familia acesteia.

Danu Samuel Dumitru, “Sami” pentru prieteni și colegii din poliție, nu a lucrat de la început ca polițist, iar meseria pe care a avut-o înainte explică foarte ușor pasiunea acestuia pentru scris și literatură. Până să devină polițist, acum circa 5 ani, “Sami” a fost învățător, aproape patru ani, la școala din comuna Răchitoasa.

“Indiferent ce profesie ai avea, comunicarea este esențială. De aceea am și scris această carte, dorința mea fiind de a încuraja oamenii să comunice cât mai mult. Numai prin comunicare putem găsi răspuns mai ușor la problemele cu care ne confruntăm, de aceea consider că oamenii trebuie determinați să învețe să-și exprime mai ușor gândurile, trăirile prin cuvânt”, ne-a declarat autorul cărții, pe care colegii l-au poreclit, în glumă, “Marian Godină de Onești”, referire evidentă la polițistul-scriitor devenit deja celebru.

“Autorul ne-a reunit ca să ne vorbească despre cuvinte. De fapt, nu sunt simple cuvinte despre cuvinte, ci despre stări, sentimente, fapte și gânduri. (…) Acest volum de proză și poezie este de fapt o lectură personală și personalizată, un pact cu cititorii – să nu judecăm prea aspru cele scrise. Este un jurnal de gânduri amalgame, nedatat, neprecizat, general valabil, de citit când vrei să-și asculți propriile gânduri, dar altcineva le pune pe foaie mai bine decât tine”, a spus Delia Vâlcu, reprezentant al editurii Magic Print Onești.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susținut de un grup de copii foarte talentați, care i-a încântat pe polițiștii prezenți.