Telenovela UTON Onești a luat sfârșit, după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a validat rezultatul licitației din data de 5 octombrie 2018, anulând în același timp licitația pe care o anunțase pentru ultima zi a lunii trecute.

UTON Onești are, așadar, un nou proprietar, este vorba despre una și aceeași firmă din București, în spatele căreia s-ar afla și omul de afaceri oneștean Gheorghe Chealfă și care câștigase prima licitație organizată de ANAF.

ANAF făcut anunțul final, după ce firma bucureșteană a făcut dovada achitării prețului oferit inițial. Lucru care nu se întâmplase de la bun început, ceea ce a determinat Fiscul să anunțe o nouă licitație de vânzare a UTON Onești, pentru data de 31 octombrie 2018. Nu a mai fost, însă, cazul!

“Anunț privind licitația organizată la data de 31.10.2018, ora 13.00

În temeiul prevederilor articolului 250 alin. (7) coroborate cu prevederile art. 252 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Serviciul executări silite cazuri speciale regional București aduce la cunoștința publică faptul că licitația organizată în data de 31.10.2018, ora 13.00, publicată prin anunțul privind vânzarea bunurilor imobile/ansamblului de bunuri mobile și imobile proprietatea SC UTON SA și SC TRANSMOD UTON SA, debitor Iancu Alexandru Mihai, nu va mai avea loc întrucât adjudecarul licitației din data de 05.10.2018 a făcut dovada achitării prețului oferit inițial prevăzut până la termenul prevăzut la art. 250 alin. (7) din Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-o comunicare a ANAF (vezi facsimil).

UTON Onești a fost controlată omul de afaceri bucureștean Marian Iancu, aflat acum în închisoare. Societatea a intrat în insolvență în mai 2013, la cererea creditorului Urbis Armături Sanitare, dar în dosar au mai depus cereri de intervenție mulți alți creditori, cum ar fi Biodinamic și Febermayr România, BKP Trust Invest, Municipiul Onești, fosta Direcţie Generală a Finanțelor Publice Bacău și Sideralcom.

COMES Săvinești, firmă care activează în același domeniu în care s-a făcut remarcată și societatea UTON, omul de afaceri oneștean Marcel Colpoș și se zice că și omul de afaceri oneștean Nicu Șerban, care controlează compania Grup Șerban, ar fi intenționat la un moment dat să cumpere UTON.