Cornel Popa, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Zemeș, este fericitul câștigător al marelui premiu pus la bătaie de grupul de firme Nevila, un autoturism Dacia Logan nou-nouț, în cadrul tombolei ajunsă deja la a 7-a ediție.

Câștigătorul Loganului a avut o reacție fantastică în momentul în care a fost sunat de organizatori, pentru a i se comunica faptul că tocmai a devenit proprietarul unei mașini nou-nouțe, în valoare de 7.000 de euro. Pentru câteva secunde bune, a amuțit pur și simplu. Apoi a bâiguit ceva, indescifrabil, după care a scăpat un sunet ce s-a vrut probabil a fi un strigăt de bucurie.Doamne-Dumnezeule, nu-mi vine să cred! Chiar e adevărat? Incredibil, nu pot să cred! Doamne, ce veste mi-ați dat!”, a exclamat bărbatul, care era acasă, în cămăruța lui de câțiva metri pătrați, dintr-un bloc de nefamiliști din Zemeș. “N-aș putea lua banii? Eu nici permis de conducere nu am…”, a îndrăznit acesta să întrebe, cu jumătate de gură, de parcă s-ar fi temut să nu cumva să supere pe cineva.

Cornel Popa are o poveste de viață impresionantă, iar dorința lui de a transforma cât mai rapid mașina în bani este cât se poate de justificată. Deși nu are decât 41 de ani, Cornel nu lucrează nicăieri, fiind pensionat pe caz de boală. Cât a fost sănătos, a lucrat ca zidar, dar după ce s-a îmbolnăvit, tot universul lui s-a prăbușit. Suferă de insuficiență renală – stadiu final, și se află pe o lungă listă de așteptare în vederea unui transplant de rinichi. Nu are voie să facă nici cel mai mic efort, dar pentru că trăiește singur, nu are încotro. “Pe 23 decembrie am ajuns la spital, am crăpat niște lemne și am făcut tensiune 19. Mi-au făcut două perfuzii și mi-am revenit, spune bărbatul.

Cornel are o pensie mizerabilă, doar 520 de lei, din care nu mai rămâne aproape cu nimic după ce plătește pensia alimentară și ratele la bancă și la CAR. Cornel are doi copii, o fetiță de 3 ani și jumătate, Andrada Gabriela, și un băiat de aproape opt ani, Matteo Gabriel, elev în clasa întâi, de care însă nu se mai poate bucura pe măsura dorinței sale. Pentru că s-a îmbolnăvit, iar veniturile sale au scăzut drastic, soția, mama copiilor săi, a intentat divorț. I-a luat copiii și l-a lăsat singur să se descurce cum o putea. “Am fost pensionat în mai 2015, iar anul acesta, pe 11 aprilie, s-a pronunțat divorțul. Mi-e greu, abia mă descurc”, adaugă câștigătorul Daciei Logan.

Dacă ar reuși să dea mașina, Cornel ar vrea să-și ia o casă, o garsonieră, ca să nu mai fie chiriaș. “Unde stau eu, baia și bucătăria sunt la comun, dar acolo nu există căldură, iar ca să fac o baie trebuie să car apă cu oala în cameră. Cu rinichii bolnavi, nu-mi pot permite să stau în frig nicio secundă, boala s-ar agrava și mai tare! În cameră, de bine de rău avem un fel de godin, pe lemne. De mic mă chinui, de la 3 luni am fost crescut de bunicii din partea mamei, după ce mama s-a căsătorit cu altcineva decât tatăl meu și s-a stabilit la Ploiești. Nu știu dacă o să-mi ajungă banii, dar tare mult mi-aș dori o casă a mea, cât de mică!”, a mai mărturisit Cornel.

Câștigătorul marelui premiu a participat la tombola Nevila cu un singur bon de cumpărături, în valoare de 33,60 lei, emis de magazinul Nevila din Moinești, în ziua de 13 octombrie. “Mașina asta este dar de la Dumnezeu! Nici acum nu-mi vine să cred că eu sunt câștigătorul!”, a conchis Cornel Popa.

Anul acesta, pentru a putea participa la tombolă au trebuit îndeplinite simultan două condiții minore: un bon de cumpărături de minimum 20 de lei (prima) pe care să se regăsească măcar unul din produsele participante la promoție, și anume Savex, Semana, Pufies, Emeka, Milde, Exo, Teo, Teo Bebe și All Nature (a doua).

Dacia Logan câștigată de Cornel Popa este a șaptea mașină oferită ca premiu de grupul de firme Nevila, de când a fost inițiată tombola Nevila. “Nici dacă aș fi câștigat eu o mașină ca asta nu m-aș fi bucurat atât de tare cum mă bucur că Dacia Logan a ajuns la un om care chiar avea nevoie”, a opinat omul de afaceri Laurențiu Neghină, care deține grupul de firme Nevila.