Lucrătorii de la DPP sunt simpatici foc! Au început ei să mișune prin tot orașul (Onești, adică) și să mai astupe din gropile de pe străzi, doar-doar mai scăpăm și noi cu pivoții și bucșăraia întregi.

Manopera constă în turnarea mixturii asfaltice în groapă și compactarea acesteia cu utilajul din dotare. Scurt pe doi!

Ce nu am văzut să facă oamenii de la DPP este să taie marginile gropii cu frezele (procedeu care se numește decapare), nici să curețe suprafața care urmează să fie acoperită cu asfalt, care de regulă se realizează prin suflarea cu aer comprimat. O altă etapă peste care “meșterii” sar, mai ales în cazul gropițelor, este amorsarea suprafețelor cu emulsie bituminoasă, care fixează practic mixtura asfaltică.

La cât de dedicat se lucrează, n-ar strica să vă reprimați zâmbetele, cei cu gropițe în obraji. Stimabilii chiar sunt puși pe treabă și s-ar putea să vi le astupe!

În alte state, cum ar fi în Anglia, pentru pagubele produse mașinii de gropile din carosabil primești despăgubiri de la autorități.

Dar la câte gropi sunt pe străzile din România – vorba unui mucalit – “și operația de hernie de disc ar trebui decontată de primărie”!

P.S. – Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Până la urmă, nici lucrările nu sunt foarte serioase.