Reprezentanţii Fiscului atrag atenţia românilor că anumiți infractori folosesc numele instituţiei pentru a-i păcăli pe oameni. Este vorba despre un site fals prin care contribuabililor li se cere să completeze un formular cu datele personale, inclusiv numărul de card bancar, chiar şi codul de securitate, pentru a-şi recupera, chipurile, anumite taxe, relatează observator.tv.

Mai mulţi cetăţeni au primit deja SMS-uri prin care li se cere să intre pe acest site iar reprezentanţii Agenţiei de Administrare Fiscală spun că pagina web nu le aparţine.

Site-ul oficial al ANAF este www.anaf.ro. Prin urmare, tot cei de la ANAF ne avertizează să nu dăm curs acelor solicitări false şi au anunţat că s-au făcut şi demersurile pentru sesizarea organelor judiciare.

Probabil tentativa de fraudă are legătură şi cu faptul că, în această perioadă, ANAF returnează, într-adevăr, contribuabililor taxele auto plătite în perioada 2007-2017, dar nu aceasta este procedura oficială, ci, dacă aveţi de recuperat bani de la stat, trebuie să mergeţi la sediul instituţiei, completaţi acolo formularul şi veţi primi banii automat în cont, scrie sursa citată. (foto: zdbc.ro)