Pe bulevardul Oituz din Onești, lucrătorii de la DPP au muncit cu drag și spor, în aceste zile, la câteva marcaje rutiere noi, care le indică șoferilor că oprirea și staționarea sunt interzise cu desăvârșire în acele locuri, aflate în proximitatea trecerilor de pietoni.

Bine, oprirea și staționarea la mai puțin de 25 de metri înainte și după trecerile de pietoni sunt cu desăvârșire interzise prin lege, chiar și în lipsa acestor marcaje, dar șoferii oneșteni scăpau complet din vedere aspectul.

Cei prinși cu fofârlica ridicau din umeri și dădeau vina pe lipsa locurilor de parcare, de parcă unde-i lege ar fi și tocmeală.

Acum, prin apariția acestor marcaje, este evident că șoferii care vor continua să parcheze la doi pași de trecerile de pietoni, sfidându-i pe restul participanților la trafic, nu vor mai avea nicio scăpare. Iar AMENZILE nu sunt deloc mici.

Dar să le dea să-i usture, dacă nu se potolesc!

P.S. – Pare-se că s-a făcut totuși un compromis – după cum se poate vedea din imaginile alăturate – fiindcă același soi de marcaje n-au apărut și după trecerile de pietoni, ci doar înaintea lor.