În prezența militarilor de la Brigada 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” – Miercurea Ciuc și Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” Brașov, Oneștiul va găzdui mâine, 24 mai, o serie de manifestări dedicate “Centenarului Marii Uniri”.

Manifestările vor debuta la ora 10.00 cu prezentarea onorului oficialităților civile și militare, intonarea imnului național și un cuvânt de deschidere.

De la ora 10.15 va avea loc un ceremonial religios, ținut de un sobor de 40 de preoți – Slujbă de TEDEUM în cinstea Centenarului.

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Ioachim Băcăuanul, va fi și el prezent la eveniment și va ține o scurtă cuvântare, care va fi urmată de premierea veteranilor și a văduvelor de război.

De la ora 11.15 va avea loc festivitatea de depunere de coroane și jerbe de flori, pentru ca de la ora 11.40 publicul care va dori să asiste la eveniment să aibă ocazia să asiste la un moment deosebit, o defilare și o paradă de tehnică militară.

În încheierea manifestărilor, de la ora 12.30 va avea loc sfințirea monumentului din Bulevardul Oituz nr. 1, construit și dedicat “Centenarului Unire și Recunoștință”, urmat de scurte alocuțiuni, depuneri de coroane de flori și intonarea marșului vânătorilor de munte.

Sursa foto: arhivă UNU pe Trotuș