Un transport ilegal de porci depistat la un control în zona aferentă târgului de la Oituz, inspectorii din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău luând decizia eutanasierii suinelor și amendării transportatorului.

Opt porci au fost eutanasiați de inspectorii sanitar-veterinari din Bacău, în urma depistării unui transport ilegal de suine. Animalele se aflau într-o dubă, în zona aferentă târgului de la Oituz, iar transportatorul nu a putut prezenta niciun fel de documente de proveniență pentru animale. El a fost sancționat cu o amendă de 1500 de lei de inspectorii DSVSA, notează realitateadebacau.net.

DSVSA Bacău a anunțat intensificarea controalelor, în contextul apariției unui nou focar de pestă porcină africană în Vrancea, la granița cu județul Bacău, mai precis în localitatea Lespezi, comuna Homocea.

“Subliniem faptul că toți porcii identificați în mijloace auto din trafic, transportați fără respectarea restricțiilor sanitare veterinare vor fi CONFISCAȚI, EUTANASIAȚI ȘI ECARISAȚI ÎN CONDIȚIILE LEGII”, se arată într-un comunicat al DSVSA Bacău. (sursa foto: arhivă)