UPDATE – 09.31: “La data de 15 octombrie, polițiștii rutieri oneșteni au intervenit la un accident rutier produs pe DN 11, în afara llocalității Bârsănești.

Din primele cercetări efectate a reieșit că în timp ce un bărbat de 59 de ani, din Onești, conducea au autovehicul pe direcția Bacău – Onești, într-o curbă la stânga, din cauza neadaptării vitezei a pierdut controlul direcției, a traversat intersecția cu DJ 116 intrând în poarta de acces a unui imobil, a traversat curtea acestuia și s-a răsturnat în albia unui pârâu.

Din impact a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, care a fost preluat și transportat la spitalul din Onești de către echipajele medicale, fără a necesita internarea.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Clipe de groază trăite aseară, în jurul orelor 22.00, de o familie din localitatea Bârsănești, care a fost trezită din somn de zgomotul puternic produs de o mașină care le-a rupt gardul și le-a intrat în curte, după ce a ratat o curbă.

La volanul mașinii se afla un șofer de 59 de ani, din Onești, care se deplasa pe direcția Bacău – Onești. Cel mai probabil, din cauza vitezei excesive, bărbatul a pierdut controlul direcției, într-o curbă la stânga, locul unde în urmă cu câțiva ani o tânără a murit într-un accident rutier.

Din spusele martorilor, mașina a rupt gardul, a mai rulat apoi vreo 50 de metri în curtea casei și s-a proptit în niște copaci, aproape de o râpă de vreo 5-6 metri adâncime, după estimările localnicilor.

Mașina s-a făcut zob, dar șoferul a scăpat ușor, cu numai câteva zgârieturi și dureri la cap și la genunchi. De altfel, șoferul a ieșit singur din mașina avariată.

Martorii spun totodată că oneșteanul purta centura de siguranță în momentul producerii accidentului.

Accidentul se putea încheia cu o tragedie, mașina scăpată de sub control trecând razant pe lângă un stâlp de iluminat public.

Știre în curs de actualizare.

(foto mare: arhivă; foto mic: google maps cu locul unde s-a produs accidentul)