Pompierii militari au intervenit în cursul zilei de ieri, 19 iulie, în urma precipitațiilor căzute pentru evacuarea apei din trei curți inundate din satul Siretu (zona Siretu Deal), comuna Săucești, două curți inundate (curtea școlii din localitate și curtea unei gospodării învecinate) în comuna Gârleni, sat Lespezi, și în comuna Filipești pentru evacuarea apei dintr-o fermă de porcine.

De asemenea, salvatorii băcăuani au efectuat un transport de apă potabilă îmbuteliată la Tabăra de copii Valea Budului a cărei rețea de alimentare cu apă a suferit o avarie în urma precipitațiilor căzute în zonă.

Totodată, din cauza fenomenelor hidro-meteorologice ce s-au manifestat în zonă drumul de acces către tabără a fost inundat și blocat de material lemnos, fiind greu practicabil. Având în vedere aceste aspecte alături de pompierii militari la fața locului au acționat reprezentanții Direcției Silvice Bacău pentru îndepărtarea materialului lemnos de pe drum și reprezentații Primăriei comunei Mărgineni pentru refacerea acestuia.

De menționat este faptul că, până la remedierea avariei survenite Primăria comunei Mărgineni va asigura necesarul de apă potabilă pentru Tabăra de copii Valea Budului.

Totodată, pentru continuarea operațiunilor de îndiguire a pârâului Bărat din municipiul Bacău, la fața locului s-au deplasat un microbuz, o autospecială cu apă și spumă, 8 subofițeri de la Detașamentul Onești, 8 de la Detașamentul Moinești și 5 de la Detașamentul Bacău.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău