Aproximativ 136 de m.c. de material lemnos confiscaţi valoric şi 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 37.000 de lei au aplicat polițiștii de ordine publică, în urma unor controale pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, pe raza judeţului Bacău.

În perioada 19-23 august a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică Bacău au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate trei societăți comerciale și controlate patru depozite aparținând acestor unități economice, cu privire la modul de exploatare, depozitare, prelucrare şi comercializarea materialului lemnos de pe raza judeţului Bacău.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.000 de lei. Ca măsură complementară, au fost confiscaţi valoric aproximativ 136 de m.c. material lemnos, în valoare de 45.000 de lei. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)