Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a efectuat o vizită de lucru pe șantierele a trei loturi din cele 13 de pe Autostrada Moldovei A7, fiecare dintre acestea având alt constructor. Este vorba despre șantierele Dumbrava – Mizil, unde lucrează Pizzarotti, Mizil-Pietroasele, unde lucrează Coni+Trace, și Buzău – Vadu Pașii, unde lucrează UMB, firma antreprenorului băcăuan Dorinel UMBRĂRESCU.

Firma lui UMBRĂRESCU l-a impresionat cu adevărat pe Urtoi. Acesta a semnalat că oamenii lui UMBRĂRESCU lucrează după un program prelungit, inclusiv pe timp de noapte. La polul opus asocierea româno – bulgară Coni + Trace l-a dezamăgit pe consiliului ministrului Transporturilor.

Cătălin Urtoi: Concluzii la final de zi:

  1. Cel mai organizat și cu program prelungit pe timp de noapte – UMB
  2. Pe cei de la Pizzarotti i-am găsit mult mai organizați decât în toamnă.

Chiar dacă acum au un progres de 5%, sunt convins că modul în care au atacat lucrările și s-au organizat, la sfârșitul lui Martie vor ajunge la un procent de 10-15%

Pe teren erau utilajele pe care le-au declarat la ședința care a avut loc, adică 200 buc.

  1. Astăzi am fost dezamăgit de Coni+Trace (români+bulgari) care la ședință au anunțat că au în jur de 200 de utilaje, iar pe teren nu am numărat mai mult de 80!

Le-am spus foarte clar că voi merge pe tot șantierul că să mă conving personal.

Din păcate cam fluiera vântul prin acest șantier!

S-au plâns că nu au primit detaliile de execuție, dar în momentul în care am sunat în fața lor pe cei de la Consitrans am constatat că proiectantul abia primise verde din partea părții bulgare de o săptămână!

În fine…

„Norocul” lor că știu foarte bine cum procedează unii constructori, așa că le-am promis că voi reveni săptămâna viitoare.

Am notat mai multe probleme pe care le voi transmite mai departe.

Voi continua să fac vizite pe aceste șantiere, până ce acești constructori vor intra într-un ritm care să mă convingă că vor finaliza în termen aceste lucrări!

Deocamdată, doi dintre ei nu m-au convins! (foto: Cătălin Urtoi)