Laura Abageru a pierdut funcția de viceprimar al municipiului Onești, în urma unei condamnări într-un dosar de luare de mită (detalii AICI). Laura Abageru și-a dat, astăzi, demisia, fără să mai aștepte ordinul de revocare din funcție din partea prefectului Marica Coșa, și ea membră ALDE.

„Încă o etapă din viaţă pe care am avut bucuria de a o parcurge, însă pe care am fost nevoită si am dorit sa o finalizez, s-a încheiat odată cu demisia pe care mi-am depus-o astăzi. O etapă frumoasă, atât cu bune cât şi cu rele, ca orice lucru pe care ţi-l oferă viaţa, însă cu un final imprevizibil, într-adevăr. Însă acest mesaj nu este despre regretul încheierii acestei etape, nu!!!…este despre bucuria cu care am trăit-o şi, oarecum, dezamăgirea că nu am reuşit să duc până la bun sfârşit lucrurile pe care mi le-am propus pentru oraşul în care am trăit, Oneşti. Respectul şi mulţumirea sunt nemărginite şi vi le împărtăşesc vouă, dragi oneşteni, pentru încrederea şi susţinerea pe care mi-aţi arătat-o în aceşti 3 ani de mandat, în care am avut onoarea de a fi viceprimarul municipiului Oneşti. Îmi pare rău că lupta se încheie aici pentru mine, că zilele în funcţia anterior menţionată mi-au fost numărate odată cu primirea sentinţei de 2 ani cu suspendare, datorită îndrăznirii mele de a primi două cutii de bomboane pentru fiul meu. Îmi asum acest lucru, iar dacă aş putea da timpul înapoi, nu aş schimba nimic, deoarece mâinile nu mi-au fost niciodată pătate de cerneală rău-voitoare, de bani corupţi…nici măcar de ciocolată (ca o paranteză şi o glumă înspre a înviora puţin atmosfera creată de mesajul meu lung şi, sper eu, suficient de consistent în vorbe sincere). 
Îi mulţumesc, în primul rând, echipei ALDE, domnului deputat C-tin AVRAM pentru susţinerea pe care am avut-o din momentul în care mi-a încredinţat mandatul de viceprimar, domnului primar Nicolae GNATIUC pentru colaborarea constructivă pe care am avut-o cu acesta, şi nu în ultimul rând, d-lui Viorel TOMA, Secretar de Stat, pentru tot sprijinul politic acordat în ultimele 6 luni de când a preluat Organizaţia filialei ALDE Oneşti, dar mai ales sprijinul moral din ultima lună şi jumătate de când mi s-a decis sentinţa judecătorească.
<Trăieşte o viaţă onorabilă. Atunci când îmbătrâneşti şi te gândeşti în urmă, vei putea să te bucuri a doua oară de ea.> – Dalai Lama”, este mesajul postat de Laura Abageru pe pagina personală de Facebook.

„Orice om onest își dă seama că este o condamnare politică și a fi băgat în seamă de această fake-justiție este chiar o mândrie. În schimb este jenantă lipsa de reacție a cetățenilor…. Asta arată infantilismul cu care tratează votul, unii. Ca pe o modă sau ca pe un moft. Fruntea sus!”, a comentat fostul consilier local și director al Liceului Tehnic „Petru Poni” Dănuț Oprea, acesta fiind doar unul din zecile de comentarii la mesajul Laurei Abageru.