La Oneşti a luat fiinţă de curând Clubul de Astronomie şi Astrofizică „Stephen Hawking”, fiind pus pe picioare de Călin Pușcalău,  un elev îndrăgostit iremediabil de fizică și știință în general, de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir. Clubul se adresează tuturor elevilor pasionați de știință de la orice instituție de învățământ din oraș, cu vârsta de peste 12 ani. Obiectivul principal al clubului, după cum spune chiar fondatorul său, multiplul medaliat olimpic Călin Pușcalău, este pregătirea pentru Olimpiada de Astronomie și Astrofizică, dar și crearea unei baze științifice solide în acest domeniu fascinant.

Călin Pușcalău s-a aflat până zilele trecute în Elveția, unde a luat parte la un intership de fizică nucleară, organizat la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară) – DETALII AICI. Doar 24 de elevi din 360 de aplicanți din toată țara au putut trăi această experiență uimitoare, iar Călin Pușcalăul s-a numărat printre ei.

„Dragi elevi pasionați de știință,

Avem plăcerea să vă invităm să vă alăturați Clubului de Astronomie și Astrofizică „Stephen Hawking”. Acest club este deschis atât elevilor de liceu de la orice clasă, cât și copiilor de gimnaziu cu vârsta de peste 12 ani de la orice școală. Cursurile se vor desfășura la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești.

Clubul nostru are ca obiectiv principal pregătirea pentru Olimpiada de Astronomie și Astrofizică, dar și crearea unei baze științifice solide în acest domeniu fascinant. Activitățile noastre includ:

* Cursuri teoretice susținute de mine, Călin-Andrei Pușcalău.

* Practică cu telescopul școlii pentru observații astronomice captivante.

* Analiza de date necesară pentru proba specifica din cadrul olimpiadei de astronomie și astrofizică.

* Discuții științifice despre descoperirile recente din fizică și astrofizică.

* Analiza de hărți mute pentru o mai bună înțelegere a cerului și a obiectelor astronomice.

Cum te poți înscrie?

Pentru înscriere, completează formularul de mai jos până pe 29 iunie. Admiterea în club se va face pe baza CV-ului trimis în formular și a interviului susținut pe data de 3 iulie, la CNDC, ora 9.00.

FORMULARUL DE ÎNSCRIERE – AICI

Ce va urma?

În urma susținerii interviului vei primi de la mine răspunsul pentru întreaga ta aplicație, precum si datele exacte când se vor susține cursurile

Vă așteptăm cu drag să vă alăturați Clubului de Astronomie și Astrofizică „Stephen Hawking” și să explorăm împreună misterele Universului!

Cu stimă, Călin-Andrei Pușcalău

Despre mine…

Particip la Olimpiada de Fizică din clasa a 7-a. Pasiunea aceasta mi-am cultivat-o alături de doamna profesor Basoc Lenuța si domnul profesor Costin Dobrotă. Până acum am reușit să obțin doua medalii de argint și două medalii de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, cât și să particip o dată la Olimpiada Națională de Matematică. Astronomia a apărut ca o completare a muncii mele de mulți ani la fizică, iar în cadrul Olimpiadei Naționale de Astronomie și Astrofizică am obținut două medalii de bronz și, anul acesta, calificarea în lotul lărgit al României pentru Olimpiada de Astronomie și Astrofizică.

Am decis să înființez acest club pentru a trezi în fiecare copil pasionat plăcerea de a lucra, pe care o am și eu, cât și pentru a transmite mai departe spiritul olimpic oneștean. Mai mult, îmi doresc să lucrez cu elevi pasionați pentru a le oferi confortul emoțional în lupta aceasta și pentru a fi alături de ei în orice impas, fiind și eu familiarizat cu aceleași experiențe școlare.

Notă: Pentru elevii interesați care nu vor putea ajunge fizic la cursuri, vă informăm că aceste ore, dacă este cazul, se vor desfășura hibrid”, a transmis Călin Puşcalău pe pagina de Facebook a clubului.