Dan Gârleanu este polițiștul băcăuan de la Serviciul de Acțiuni Speciale al cărui nume este scris în Cartea Recordurilor. În 2020, Dan Gârleanu a reușit să alerge, să pedaleze şi să ducă bicicleta în spate pe cele 14 vârfuri de peste 2.500 de metri din România, în aproximativ 73 de ore.

Cursa, de tip duatlon, în scop caritabil, denumită BikeRun 14 Summits, reprezintă un traseu care presupune atingerea celor 14 vârfuri de peste 2500 de metri altitudine din România folosind doar forțe proprii: mers, alergare și deplasare pe bicicletă. Timpul total reușit de polițistul băcăuan Dan Gârleanu a fost de 72 ore și 45 minute. Distanța de 512 km dintre Câmpul lui Neag (Hunedoara) și Râșnov și ascensiunea celor 14 vârfuri a fost parcursă respectând principiile de etică ale competițiilor consacrate respectiv deplasarea prin alergare și pe biciclete și transportul bicicletei (ca mijloc de transport care ajută la progresul deplasării). În premieră, bicicletă a fost transportată pe spate în creasta Munților Făgăraș, între Șaua Caprei și Vârful Urlea, pe o distanță de aproximativ 30 km.

Zilele acestea, pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne i-a dedicat lui Dan Gârleanu o postare-profil, în care sunt evidențiate multe alte calități pe care le are polițistul băcăuan de Cartea Recordurilor.

„Dan Gârleanu, al cărui nume este scris în Cartea Recordurilor! În 2020 a reușit să alerge, să pedaleze şi să ducă bicicleta în spate pe cele 14 vârfuri de peste 2.500 de metri din România, în aproximativ 73 de ore.

Dan Gârleanu, polițistul care, împreună cu alți 22 de români, a plecat anul acesta într-o expediție cu un obiectiv îndrăzneț – să cucerească „Acoperișul Africii” Kilimanjaro (vârful Uhuru Peak, 5.895 m) – și a și reușit!

Dan Gârleanu, cel care și-a folosit pasiunea şi cunoștințele pentru a-şi salva semenii – o persoană surprinsă de o avalanșă în munții Făgărașului, iar cea de-a doua din Canalul de Fugă din Bacău.

Dan Gârleanu, polițistul care are atestat de ghid utilitar, intervenție și salvări la înălțime, de salvamontist, monitor de ski și de ghid montan!

Dan Gârleanu, OMUL care sprijină accesul la sporturi nautice pentru persoanele cu dizabilități locomotorii!

Dan Gârleanu, luptător al Serviciului de Acțiuni Speciale, pirotehnist și negociator în cadrul IPJ Bacău!

Dan Gârleanu, tată și soț! …. și lista poate continua.

Dan Gârleanu, colegul nostru cu care ne mândrim!
Felicitări! Îți dorim mult succes în îndeplinirea tuturor obiectivelor viitoare!”