Chiar dacă Spitalul Municipal Onești dispune, mai nou, de un Compartiment de Primiri Urgențe (CPU) la cele mai înalte standarde, sunt destui manageri din sistemul medical care susțin că transformarea acestuia în Spital de Urgență este foarte puțin probabilă.

Realizarea acestui obiectiv ar fi imposibilă în principal ca urmare a faptului că în județul Bacău mai funcționează două spitale de urgență, la Bacău și la Moinești, iar trei unități de acest fel ar putea fi considerat deja prea mult.

“Chiar dacă vorbim despre o unitate medicală care deservește un număr destul de mare de cetățeni (n.r. – circa 180.000 de locuitori din Onești și de pe Valea Trotușului), mi-e greu să cred că factorii de decizie de la nivel central își vor da acordul pentru această transformare. Să nu se uite faptul că asta ar implica niște cheltuieli suplimentare din partea ministerului de resort – de salarizare și nu numai – ori nimeni la București nu vrea să audă de așa ceva. Dacă județul Bacău ar fi avut doar un spital de urgență, atunci spitalul din Onești putea fi al doilea. Dar câtă vreme există spitalul de urgență de la Moinești, permiteți-mi să fiu rezervat cu privire la transformarea spitalului din Onești în spital la urgență”, ne-a declarat un manager de spital, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

După inaugurarea CPU, eveniment care a avut loc la începutul acestei săptămâni, conducerea administrației publice locale și cea a Spitalului Municipal Onești au căzut de acord să lucreze împreună la un proiect privind transformarea unității în spital de urgență. Transformarea spitalului oneștean în spital de urgență ar aduce cu sine mai multe avantaje, după cum ziarul UNU PE TROTUȘ v-a informat în articolul următor: https://unupetrotus.ro/spitalul-din-onesti-se-va-transforma-in-spital-de-urgenta-care-sunt-avantajele-acestei-transformari/