Vremea caniculară din această perioadă, când indicele temperatură-umezeală se situează peste pragul critic, îi determină pe cei mai mulți să-și regleze aparatele de aer condiționat din locuință la o temperatură cât mai scăzută.

Specialiștii avertizează că este greșit să ne poziționăm chiar în direcția în care bate aerul condiționat, ceea ce determină mușchii tonici să se contracte mai puternic, riscând astfel să rămână încordați.

Pentru a nu rămâne “înțepeniți”, trebuie avută în vedere respectarea unei reguli simple: temperatura aerului condiționat trebuie reglată astfel încât să nu existe o diferență mai mare de 10 grade între cea de afară și cea din casă sau mașină. Problemele tind să apară atunci când diferența de temperatură este resimțită de organism ca fiind una foarte mare.

Dacă nu puteți evita contactul direct cu aerul condiționat, este necesar să vă protejați purtând o eșarfă în jurul gâtului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu de caniculă în jumătatea de vest a țării, pentru zilele de 2 și 3 august, și cod galben de căldură pentru restul teritoriului.