Până va reloca unitatea de la Onești, compania de bricolaj Dedeman, cea mai mare afacere antreprenorială românească, controlată de oamenii de afaceri băcăuani Adrian și Dragoș Pavăl, a inaugurat, ieri, un nouă unitate la Iași, în fapt tot o relocare.

Noua unitate de la Iași, care înlocuiește magazinul situat în Manta Roșie, se întinde pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați și a fost amenajată pe un teren care a aparținut Iașitex, societate controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, care deține combinatul Chimcomplex.

“Deși a trecut prin numeroase procese de modernizare, fostul magazin nu mai putea fi adus la standardele noastre actuale”, a spus Dragoș Pavăl, președintele Dedeman, pentru zf.ro.

Relocarea unității de la Iași a necesitat crearea a 50 de noi locuri de muncă, și se preconizează că până la finalul anului Dedeman va depăși 10.000 de angajați.

Dedeman are în plan și relocarea unității de la Onești, care, la fel ca vechiul magazine de la Iași, nu mai corespunde standardelor. În acest sens, frații Dragoș și Adrian Pavăl au achiziționat de la Costel Cășuneanu o suprafață generoasă de teren, situată pe strada Redului, la ieșirea din oraș către Adjud.