Lipsa numelor importante de pe afiș  – deși este un artist desăvârșit, Marcian Petrescu abordează un stil de muzică care nu este pe înțelesul tuturor, astfel că oneșteanul și “Trenul de noapte” au cântat aproape nimănui – prețurile piperate, berea caldă și mai presus de toate grămezile de gunoaie care zăceau pe mese și sub mese i-au determinat pe oneșteni să aleagă să-și petreacă seara de vineri în altă parte decât în parcul municipal.

“Festivalul Verii” de la Onești – o spun tot mai mulți – are nevoie urgentă de un restart, pentru că altfel locuitorii orașului vor migra tot mai mult către Comănești sau Tg. Ocna, unde petreceri similare sunt, orice s-ar spune, mai ofertante.

Legat de prețuri, în cele trei zile ale festivalului tot ce se vinde în parcul municipal din Onești este mai scump chiar și decât la o cârciumă din Centrul Vechi al Capitalei. 3 lei – un mic, 4 lei – 80 de grame de cârnați, 20 de bani – felia de pâine, bere Harghita – 5,5 lei sticla de jumătate, sunt doar câteva exemple.

P.S. – Cu siguranță că n-ar strica să existe și o mână de oameni care să asigure serviciul de salubritate și în timp ce lumea petrece, nu doar după ce aceasta pleacă spre case.