În curând, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va pune la dispoziție celor care intenționează să-și achiziționeze o mașină la mâna a doua un program special cu ajutorul căruia pot afla date despre istoricul mașinii pe care doresc să o cumpere.

„Practic, printr-un SMS transmis către Registrul Auto Român (RAR), cumpărătorii pot afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficiențe avute în timp ale acestuia, precum și informații generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul”, au transmis reprezentanții ASF, potrivit desteptarea.ro.

Acest serviciu va fi disponibil din această toamnă, contracost – solicitantul va plăti între 3 și 5 euro – după ce se va finaliza baza de date a RAR, la care se lucrează în momentul de față.

“Interesant este că acest serviciu, pe lângă anul de fabricaţie al modelului și tipul caroseriei, va putea oferi, contracost, dosarul de daună al unei maşini înmatriculate în România, respectiv numărul real de kilometri, deficienţele tehnice avute de-a lungul timpului şi cazierul de daune al maşinii”, mai scrie sursa citată.