Tipografia și editura Magic Print Onești a fost prezentă, săptămâna trecută, la salonul de carte Bookfest de la Chișinău, Republica Moldova, la care a venit toată lumea bună, printre care s-a numărat și procurorul general al României, Augustin Lazăr (foto mic 1).

În anul Centenarului, tipografia și editura Magic Print Onești nu putea lipsi de la salonul de carte Bookfest 2018 de la Chișinău, unde și-au dat întâlnire cele mai importante edituri din Republica Moldova și din România.

 

Maria Dohotaru, directorul executiv al Magic Print, a ajuns și ea la salonul de carte de la Moldexpo și s-a ocupat personal de amenajarea standului Magic Print. Stand în cadrul căruia au fost expuse mai multe lucrări de prestigiu, care i-a atras ca un magnet pe iubitorii de carte, printre aceștia numărându-se și jurnalistul Cristi Tabără. Acesta a afișat un look nou, după ce a reușit să slăbească peste 60 de kilograme.

După ce a răsfoit cu atenție mai multe lucrări, Tabără nu a plecat cu mâna goală de la standul Magic Print Onești, achiziționând mai multe cărți, în principal istorice.

În chiar prima zi a târgului de carte din capitala Republicii Moldova, Maria Dohotaru a jucat rolul de amfitrion pentru Paul Cotîrleț, care și-a lansat și internațional lucrarea “Fotbal, politică și diplomație în Peninsula Balcanică între anii 1896-1933” (detalii AICI).

Cotîrleț junior i-a avut alături la lansare pe tatăl său, dr. Adrian Cotîrleț, managerul general al spitalului de la Moinești, care a luat loc în public, pe Maria Dohotaru, directorul Magic Print Onești, editura care a publicat lucrarea, și pe Veaceslav Șaramet, care ocupă funcția de Secretar de Stat pentru Românii de pretutindeni în Guvernul României. Prezența lui Șaramet la lansarea de carte a lui Cotîrleț nu a fost deloc întâmplătoare, cei doi fiind buni prieteni din perioada în care și tânărul scriitor de la Moinești a ocupat aceeași funcție în Ministerul Culturii. În plus, Veaceslav Șaramet este născut la Chișinău.

Bookfest Chișinău 2018, un eveniment plin de simbolistica Centenarului Marii Uniri, i-a mai adus în fața publicului pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, care și-a lansat la rândul său o lucrare, pe Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, Nicolae Brânzea, director adjunct al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni și Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.

Cu această ocazie, editura Magic Print Onești a încheiat noi parteneriate cu scriitori din Republica Moldova și din țară, care au apreciat calitatea serviciilor și produselor tipografice oferite. “Am descoperit aici (n.r. – la standul Magic Print) câteva lucrări absolut excepționale, cum ar fi Enciclopedia Văii Trotușului. Chiar sunt impresionat, iată că și în România se mai fac și lucruri serioase. Jos pălăria!, ne-a declarat Cristi Tabără.

Bookfest este cel mai mare salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă.