Sala de sport din cadrul Parcului Sportiv Municipal (de lângă balon) s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de sportivi și antrenori prezenți zilele acestea la Onești, cu ocazia desfășurării Campionatului Național Individual de lupte libere, lupte Greco-Romane și lupte feminine pentru juniori 3 și 4.

Deși Oneștiul dispune de o sală polivalentă, inaugurată cu mult fast în mandatul primarului Emil Lemnaru, sutele de sportivi și antrenorii care participă la Naționalele de lupte pentru juniori 3 și 4 au fost nevoiți să suporte aerul irespirabil din sala de sport din Parcul Sportiv Municipal, mult prea mică și total incomodă în raport cu numărul ridicat de participanți.

În imaginea alăturată se observă cum copiii de pe margine mai au puțin și intră pe salteaua de concurs, din cauza îngrămădelii. Dacă sala de sport din Parcul Sportiv Municipal are o tribună cu numai câteva zeci de locuri, capacitatea Sălii Polivalente este de 1.500 de locuri, toate pe scaune!

“Este lăudabil că s-a adus o astfel de competiție la Onești, am remarcat că zilele acestea toate unitățile de cazare au fost pline-ochi, au venit bani în oraș, dar cineva trebuia să se gândească și la condițiile de desfășurare a competiției propriu-zise. În sala asta nu se mai putea respira, în timp ce Sala Polivalentă stă închisă, a comentat un oneștean care a ținut să fie prezent la eveniment.

Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” din Onești a fost închisă după incendiu din clubul bucureștean “Colectiv” (30 octombrie 2015), când a fost schimbată legislația privind acordarea avizelor de securitate la incendiu.

În această perioadă, Polivalenta din Onești a mai fost deschisă în câteva rânduri, dar numai cu acordul ISU. Sala se află în plin proces de avizare din partea ISU,, și abia după ce autoritățile locale vor obține toate documentele în acest sens vor putea reintroduce obiectivul în circuitul sportiv.