Ion Țiriac, cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, nu împărtășește opinia conaționalilor săi care susțin că România este printre cele mai corupte țări din lume.

Într-un interviu acordat postului tv Digi24, Ion Țiriac susține că România nu este o țară coruptă și că e doar o perceție moștenită din generație în generație.

Noi nu suntem corupți. Societatea noastră e coruptă pentru că așa am învățat-o noi sau străbunicii noștri de la turci de la toată lumea cu bacșișul…

Corupție există în toată lumea din păcate. Că la noi, și la noi e o corupție minoră, vorbim de 2,5 lei. Nu vorbim de Parmalat în SUA sau miliardele care s-au dus și au schimbat economia lumii, că de acolo a venit criza. Noi vorbim despre treburile ridicole în corupție. Prim-ministrul a furat geamuri, unul a furat o damigeană de țuică și niște cârnați. Ne facem de râs în toată lumea”, a declarat Țiriac pentru sursa citată, făcând aluzie la cazurile Adrian Năstase și Decebal Traian Remeș.

În cadrul aceluiași interviu, Țiriac a amintit de un dialog avut la Bruxelles cu “un mare politician” European și a mărturisit că nu dă doi bani pe instituții precum DNA sau ANI. “Noi trăim oarecum sub o teroare mai mare de 5 ori decât securitatea pe vremea ailaltă. Trăim pentru asta și vă dau cuvântul de onoare că un mare politician de la Bruxelles mi-a spus: băi Țiriac, voi ați ajuns într-o situație în care dacă nu faceți nimic nu puteți să greşeşti. De frică ca nu cumva să vă ia cineva, mai bine nu faci nimic, care nu e corect. Refuz să recunosc treburi că DNA, ANI, money, toate treburile astea.”

Citiți AICI interviul complet acordat de Țiriac postului Digi24.