Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a cerut explicații după ce a constatat că nu s-a respectat întocmai graficul de execuție a lucrărilor de reabilitare de la Spitalul “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, care ar fi întârziate cu circa 2 luni.

În acest sens, Sorin Brașoveanu (care s-a convins personal de stadiul lucrărilor) a avut o întrevedere cu city-managerul Oneștiului, Bogdan Vasiloiu, cu Cornelia Gireadă, directorul executiv al Direcției Tehnic – Investiții din cadrul Consiliului Județean (CJ) Bacău – principalul finanțator al proiectului, și cu diriginții de șantier din primăria Onești și de la firma constructoare, după cum informează ziarulevenimentul.ro.

Aş dori să ne gândim în primul rând la oameni, la pacienţii pe care acest proiect îi va ajuta. Spitalul Oneşti asigură asistenţă medicală pentru mai bine de 180.000 de oameni, locuitori ai Văii Trotuşului, oameni care au nevoie de intervenţii, de analize şi care vor beneficia de servicii medicale în spaţii adecvate, reabilitate şi dotate corespunzător. Toate deficienţele constatate pot fi remediate, trebuie să faceţi eforturi mai mari pentru o mai bună organizare a şantierului, pentru o mai bună comunicare şi colaborare cu Primăria Oneşti şi cu Spitalul municipal şi nu văd niciun impediment ca lucrările să fie recepţionate în termenul asumat prin contract”, a spus Braşoveanu, potrivit sursei citate.

La spitalul din Onești se efectuează lucrări de modernizare a secțiilor Medicină Internă, ORL, Oftalmologie și Neorologie, acestea fiind realizate în proporție de 95% cu fonduri de la CJ, Primăria Onești contribuind cu 5%.