Un infractor deosebit de periculos a fost prins și încătușat de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și prevenire a Criminalității pe Bulevardul Oituz din municipiul Onești, chiar sub văzul trecătorilor.

Din fericire, totul nu a fost decât un exerciţiu demonstrativ pe raza municipiului Oneşti, la care au participat poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiști de ordine publică, de investigații criminale şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Aceștia au prezentat măsuri de prevenire antivictimală și antiinfracțională a oneştenilor”, după cum a declarat agent principal Cătălina Crețu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei manifestări mai largi, denumită “Săptămâna prevenirii criminalității”, care va avea loc între 3 și 7 aprilie, în mai multe orașe din județul Bacău și din țară.

Săptămâna 03 aprilie – 07 aprilie a.c. este perioada de desfăşurare a evenimentului organizat de Poliţia Română la nivel naţional sub titlul „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

Evenimentul implică organizarea unei suite de activităţi informativ-preventive, în special în spaţiul public, în această perioadă urmărindu-se diseminarea mesajelor către un număr cât mai mare de cetățeni.

Obiectivul acestor activităţi îl constituie sensibilizarea comunității cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni, în vederea obținerii unui grad mai crescut de siguranţă pentru cetăţeni.

Manifestarea va avea un caracter unitar, tematica fiind din domeniile de referinţă selectate în baza priorităţilor Poliţiei pentru anul 2017.

În zilele de 04 şi 05 aprilie a.c. vor fi desfăşurate activităţi dedicate siguranţei în mediul on line. Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţişti de proximitate vor realiza sesiuni de informare.

Se vor desfășura activități de informare asupra prevenirii criminalității informatice orientate către elevi, cadre didactice şi părinţi.

În ziua de 06 aprilie, se vor avea în vedere activităţi dedicate prevenirii violenţei în mediul familial, ocazie cu care vor fi distribuite materiale cu caracter preventiv în cadrul campaniei naţionale „Aripi Frânte”, cetăţenilor judeţului Bacău

Prin temele abordate în cadrul evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii doresc să concentreze un număr mare de întâlniri cu cetăţenii într-o perioadă de timp bine determinată, astfel încât, în colaborare cu parteneri – autorităţi locale, unităţi de învăţământ sau mass-media, cetăţenii să fie informaţi despre necesitatea adoptării unei conduite de autoprotecţie în vederea reducerii riscului de victimizare, se arată în comunicatul emis de IPJ Bacău cu această ocazie.