În ultima perioadă, pe teritoriul județului Bacău s-au intensificat incendiile generate de aprinderea miriștilor în scopul “curățirii” terenurilor agricole, deși pompierii băcăuani au atras atenția de nenumărate ori în privința pericolelor.

Numai în cursul zilei de ieri, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină la mai multe incendii de vegetație uscată, dintre care două foarte mari, în urma cărora zeci de hectare de teren s-au făcut scrum.

În comuna Răchitoasa, satul Răchitoasa, au ars circa 20 de hectare de vegetație uscată, iar în comuna Bârsănești pompierii s-au luptat cu flăcările mai multe ore pentru a stinge incendiul care s-a întins pe o suprafață de circa 7 hectare. În ciuda eforturilor pompierilor oneșteni, la Bârsănești au ars 5 hectare de vegetație uscată și circa 2 hectare de litieră de pădure.

Tot ieri, pompierii din cadrul ISU Bacău au mai intervenit la alte incendii de vegetație mai mici, la un incendiu la un adăpost de animale, în satul Găiceana, și la un incendiu de deșeuri menajere, în Moinești. (foto: arhivă)