Dacă până în urmă cu opt luni oneștenii care aveau nevoie de o investigație RMN erau nevoiți să bată drumul până la Bacău, în curând municipiul de pe Trotuș ar putea ajunge la performanța de a avea chiar două centre de imagistică, unul privat și unul de stat.

În ultima ședință a Consiliului Local Onești, aleșii au aprobat, printre altele, un proiect de hotărâre care prevede dotarea mai multor cabinete și laboratoare care funcționează în cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal Onești cu aparatura necesară.

Printre acestea se numără și Laboratorul de Radiologie și Imagistică medicală, unde se are în vedere achiziționarea unui aparat RMN, cu ajutorul căruia pot fi efectuate investigații medicale amănunțite.

Până acum opt luni, acest aparat lipsea cu desăvârșire din Onești, lipsa fiind acoperită de o clinică privată, care a deschis un astfel de centru în zona Pieței Centrale, în februarie.

Deocamdată, consilierii oneșteni au aprobat documentația în faza de Studiu de oportunitate, indicatorii tehnico-economici și Acordul de parteneriat între UAT Onești și Spitalul Municipal pentru realizarea proiectului ce a fost depus în cadrul POR 2014-2020, în vederea obținerii cererii de finanțare.

Valoarea totală a proiectului este de 10,64 milioane de lei (peste 2,2 milioane de euro).