După Ștefania Jipa, proaspăt medaliată cu argint cu echipa națională la Festivalul Olimpic al Tineretului European, a venit rândul altor două handbaliste să semneze contracte cu CSM București, campioana României la handbal feminin și fostă deținătoare a Ligii Campionilor.

Ambele jucătoare au 16 ani (fac parte din grupa 2001) și au fost descoperite de profesorul Cornel Sburlan, acum fiind însă elevele antrenorului Adrian Sava, cel care le-a șlefuit talentul.

Cele două jucătoare de la OK Sport care vor ajunge în curtea campioanei României la handbal feminin sunt Adelina Țuluca (foto), care evoluează pe postul de pivot, și portarul Raluca Săndulache.

Adelina Țuluca, fiica fostului polițist rutier Neculai Țuluca, a semnat deja contractul cu CSM București, urmând să se alăture noilor sale colege în cel mai scurt timp.

În ceea ce o privește pe buciumeanca Raluca Săndulache, “un portar foarte talentat, de mare perspectivă”, după cum a descris-o profesorul Sburlan, aceasta este o handbalistă cu pedigree, tatăl ei fiind fost handbalist. Pentru moment, Raluca Săndulache va ajunge la CSM București în probe, dar există premise că aceasta va fi oprită de clubul care anul trecut câștiga trofeul Ligii Campionilor, la senioare.

La CSM București evoluează cu succes o altă handbalistă lansată de OK Sport Onești, pivotul Ștefania Jipa.

Altfel, între 7 și 9 septembrie va avea loc la Onești o nouă ediție a tradiționalei competiții CUPA Onești, ajunsă la ediția a 21-a.