Unitățile Administrativ-Teritoriale Tg. Trotuș și Pârgărești, cărora le-a fost sistată furnizarea apei potabile încă de pe data de 18.01.2017, din cauza datoriilor acumulate, au apelat la justiție pentru deblocarea situației, dar n-au avut câștig de cauză.

Concret, cele două UAT-uri au chemat la judecată Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), pe calea ordonanței prezidențiale, solicitând în instanță obligarea societății de apă să reia furnizarea apei curente în cele două localități.

Cele două dosare înregistrate la Judecătoria Onești au fost judecate în regim de urgență, iar soluționarea a fost aceeași în ambele cazuri: “Prin Hotărârile nr. 220/01.2017 și nr. 2017.01.2017 dispuse de Judecătoria Onești au fost respinse cererile formulate, astfel că măsură debranșării subzistă și la data prezentei”, se arată într-o informare a CRAB.

În aceste condiții, reluarea furnizării apei potabile pe raza celor două comune a rămas “în coadă de pește”, nicio autoritate nefiind în stare să ofere un răspuns clar cu privire la acest aspect. La nivelul primăriilor din Tg. Trotuș și din Pârgărești se caută acum alte soluții pentru deblocarea situației.