Odată cu începerea anului școlar, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău fac o serie de recomandări elevilor minori, pentru prevenirea victimizării acestora.

Dragi copii,

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase! Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele recent cunoscute!

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool sau se practică jocuri de noroc!

Atenţie la „lumea virtuală” !

Vă recomandăm să nu oferiţi informații personale sau fotografii celor cu care corespondaţi pe diverse rețele de socializare.

Nu vă jucaţi stradă sau în apropierea drumurilor publice. Alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei) !

Nu vă deplasaţi cu rolele/ skateboard-ul pe partea carosabilă! Respectați regulile de circulație și nu traversați strada în fugă și fără a vă asigura temeinic în prealabil.

Aşteptaţi ca autoturismele să se oprească pentru a vă permite traversarea!

ATENŢIE! Dacă autospecialele de poliţie, pompieri sau ambulanţă, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, se apropie de trecerea pentru pietoni, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul destinat pietonilor arată culoarea verde. (sursa: comunicat de presă IPJ Bacău)