Deoarece comunicatul emis inițial a avut darul de a crea confuzie în rândul oneștenilor, Romprest SA a ținut să lămurească pe toată lumea cum stă treaba, de fapt, în privința graficului de colectare a gunoiului, în Onești, pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Din noul document, care prezintă graficul de colectare a gunoiului în detaliu, pe fiecare zi în parte, reiese faptul că informațiile transmise inițial de către operatorul de salubrizare li se adresa exclusiv (lucru neprecizat însă nicăieri!) locuitorilor de pe raza municipiului Onești care locuiesc la casă. Acestora li se transmitea că mașinile care ar fi trebuit să ajungă la porțile lor pe 25 decembrie și pe 1 ianuarie (la case, gunoiul se ridică o dată pe săptămână), vor ajunge mai devreme cu o zi, deoarece prima zi de Crăciun și prima zi a anului sunt libere prin lege.

În acest fel, aflăm că, de fapt, în perioada 24 decembrie – 2 ianuarie, gunoiul se va ridica în Onești zilnic, cu excepția zilelor de 25 decembrie și 1 ianuarie, așadar nu se pune problema ca orașul să fie îngropat de gunoaie în timpul sărbătorilor de iarnă. (vezi facsimil 1).

UNU PE TROTUȘ își cere scuze oneștenilor pentru confuzia creată, care a fost însă generată de mesajul inițial ambiguu transmis de operatorul de salubrizare (vezi facsimil 2).