OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Ca urmare a derulării programului de monitorizare a calității apei din izvoarele și fântânile existente pe domeniul public al municipiului Onești, pentru anul 2019, au fost analizate un număr de 6 surse. Mostrele au fost luate în aprilie, iar rezultatele analizelor au fost comunicat luna trecută. 

Dacă în privința izvorului de pe Calea Scutarului (la ieșirea din Onești spre comuna Cașin) lucrurile sunt neschimbate, în sensul că din analizele bacteorologice și fizico-chimice efectuate a rezultat faptul că apa nu este bună de băut, cu totul altfel stă situația în cazul izvorului de pe strada Pieței (în spatele pieței agroalimentare).

În urma probelor recoltate în data de 14 aprilie și a analizelor efectuate la laborator, instituțiile de control au stabilit că apa de la izvorul de lângă piața agroalimentară este bună de băut, asta după ce o vreme rezultatele analizelor nu au fost conforme.

Vezi mai jos tabelul cu cele șase surse de apă analizate și verdictul în cazul fiecăreia dintre ele, privind calitatea apei.