Imagini apocaliptice în Alba. Sudul judeţului a fost distrus de viituri. Cu o forţă incredibilă, puhoaiele au purtat zeci de maşini kilometri întregi. S-au lovit unele de alte ca nişte jucării, pe drumurile scufundate sub ape. 400 de case sunt inundate. În cele mai afectate localităţi, oamenii au fugit pe dealuri sau în păduri pentru a scăpa din calea puhoaielor. Zeci de persoane au rămas, însă, blocate în case şi au fost scoase pe geamuri de pompieri, relatează observator.tv.

Codul portocaliu de inundaţii a adus puhoaie care au transformat străzile în râuri. 400 de case au fost inundate în localităţile Răchita, Pianu şi Săliştea. Loviţi de forţa apei, localnicii s-au uitat neputincioşi cum zidurile caselor se prăbuşesc. Mulţi au fugit pentru a scăpa cu viaţă.

Au fost momente de panică şi pentru oamenii pe care viitura i-a prins pe drum. Cei care erau la volan şi-au abandonat maşinile.

“Când am văzut că vine apa de acolo şi ne-a luat poarta, ne-a luat casa, ne-a luat podul, ne-a luat zidurile, ne-a luat 20 de metri de lemne. Ne-am suit în pod şi zbieram şi plângeam şi ne rugam la Dumnezeu în pod”, spune o localnică.

Articolul integral AICI

Sursa foto: capturi observator.tv