La data de 12 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Coloneşti au fost sesizaţi de către un localnic de 41 de ani, cu privire la dispariţia unei bovine proprietate, din anexa locuinţei sale.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul deţinea o bovină într-o anexă neasigurată a locuinţei, iar în noaptea de 11/12 februarie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras-o.

În urma activităţilor specifice desfășurate, poliţiştii au depistat şi identificat un bărbat de 41 de ani, din localitate, care ar fi pătruns fără drept în curtea locuinţei păgubitului şi ar fi sustras o bovină pe care a transportat-o pe raza judeţului Vaslui, pentru a o vinde.

Bunul sustras a fost identificat pe raza comunei Dragomireşti, judeţul Vaslui şi a fost restituită proprietarului.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, bărbatul fiind reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei cu propuneri legale.

Astfel, pentru prevenirea furturilor de animale, poliţiştii recomandă:

  • Supravegherea animalelor din gospodării şi de pe păşuni, atât pe timp de zi, cît şi pe timp de noapte;
  • Asigurarea grajdurilor şi anexelor destinate animalelor;
  • Solicitarea unui minim de date persoanelor pe care le primiţi în gospodării sub diverse pretexte, în special cu intenţia de a achiziţiona animale;
  • Neefectarea unor tranzacţii de animale fără documente legale sau prin înţelegeri verbale, riscând sancţionarea conform legii;
  • Înregistrarea animalelor pentru a fi identificate în caz de furt.

Sursa: IPJ Bacău