Șapte nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia costă mai mult decât un sejur similar într-una dintre cele mai exclusiviste stațiuni de pe Riviera Franceză.

Perla litoralului românesc, stațiunea Mamaia, are “scoruri” pe măsură, fiind, în cazul unor hoteluri de patru stele, mai scumpă chiar și față de Cannes, renumită stațiune de pe Coasta de Azur.

Potrivit economica.net, șapte nopți de cazare cu mic dejun pentru două persoane la hotelul Vega din Mamaia costă 9.000 de lei (aproape 2.000 de euro). Foarte scump se plătește pentru un sejur similar și la hotelul Opera, care se deschide în acest sezon – 8.549 de lei (1.900 de euro), iar cea mai ieftină cameră la hotelul Iaki (al lui Gică Hagi) costă pentru perioada 11-18 august aproape 1.800 de euro (8.047 de lei). Ceva mai ieftin este la hotelul Bavaria Blu – 1.300 de euro pentru șapte nopți de cazare cu mic dejun inclus.

La Cannes, unde an de an, în luna mai, pășesc pe covorul roșu multe vedete internaționale din lumea artistică, cu ocazia desfășurării unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri cinematografice din lume, prețurile sunt ceva mai mici decât la Mamaia.

Astfel, la hotelul Cavendish, șapte nopți de cazare cu mic dejun costă 1.400 de euro (6.333 de lei), abia cea mai scumpă cameră pentru două persoane ajungând la 1.800 de euro. La hotelul de patru stele America se plătește pentru același tip de sejur 1.360 de euro, iar la un alt hotel de patru stele din Cannes – Best Western Plus Le Patio des Artistes Welness Jacuzzi – sunt camere și la 1.300 de euro (cea mai scumpă ajunge la aproape 1.700 de euro).