Helmut Duckadam, portarul de legendă al Stelei, care a făcut posibilă câștigarea Cupei Campionilor Europeni din 1986, prin cele lovituri de la 11 metri apărate în finala de la Sevilla, contra Barcelonei, a postat un mesaj extrem de dur la adresa reprezentanților Armatei, în ziua în care se împlinesc 32 de ani de la cel mai mare triumf al fotbalului românesc.

“Acum 32 de ani, eram fericit. Azi, din păcate, sunt supărat și dezamăgit. 
Pentru niște orgolii personale, și a unui om frustrat, azi suntem dezbinați.
Peste două zile, CSA va cere 37 de milioane de euro, pentru performanțele obținute de sportivii militari de-a lungul istoriei.
Am contribuit și eu, cu o mică părticică, la aceste performanțe: două titluri de Campion al României, Cupa României, câștigarea CCE. Cum am fost răsplatit de Armata Româna: după două săptămâni de la câștigarea CCE, am fost interzis în Complexul Ghencea, deoarece nu am vrut să particip la un meci aranjat la Craiova, și amenințat cu Tribunalul Militar. După operația din 1986, nemaifiind de folos, am fost dat afară din Armată.
Am și eu câteva întrebări pentru cei care au condus Armata Română, miniștri, generali și, nu în ultimul rând, pentru dl. Talpan: unde ați fost în perioada 1986-1994, când am fost obligat să cresc câini de rasă, pentru a-mi putea întreține familia? Unde ați fost între anii 1994-2001, când am fost nevoit să apelez la Ministerul de Interne, pentru a obține un loc de muncă? Dar între 2001-2018?
Aveți tupeul să cereți o sumă uriașă în numele multor sportivi de care v-ați bătut joc de-a lungul anilor.
În ultimii 32 de ani, am trecut prin 5 operații grele, dar nu v-am cerut niciodată nimic, așteptam poate doar un telefon, pe care nu l-am primit niciodată.
Poate veți reuși să distrugeți această echipă de fotbal, dar nu veți reuși să ne luați amintirile frumoase!
Iar voi, cu siguranță, veți rămâne o RUȘINE a istoriei!
”, a scris Duckadam pe pagina personală de Facebook.

Sursa foto: www.facebook.com/helmut.duckadam.1